arkadaşlar öncelikle merhaba. Derdimi nasıl anlatacağım bilemiyorum ama elektro gitara çok hevesliyim 3 yıla yakın bir klasik-akustik gitar geçmişim var elektro gitarı denedim fakat elimde olmayan sebeplerden dolayı sattım. Şimdi yeni bir ensturman almak istiyorum elektro ve ya elektro akustik düşünüyorum. Fakat elektro konusunda tek çekincem prosesör konusunda çok cahilim ve hiçbir bilgim yok yeni kullanıcılar için zihni yormayan kullanımı kolay prosesörler var mı yoksa geneli karışık bir alet mi bu Kafam çok karışık elektro gitar istiyorum fakat sırf bu dijital aletleri kullanamıyorum diye gözüm korkuyo yok ton yazması yok wah yok delay yok distortion falan filan benim kafam bunlara basmaz Sizce ne yapmalıym bni kurtarabilecek basit bir alet var mıdır yoksa elektrodan vazgeçip elektro-akustik alacağım şimdiden teşekkürler..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Prosesör kullanım zorluğu
Collapse
X
-
Merhaba
Ben 2 yıl Digitech Rp80 kullandım.Her ne kadar yerden yere vurulsa da gayet güzel bir aletti bence tabi bi yerden sonra yetersiz geldiği için sattım.Şu an ise geçen ay aldığım Boss Me-70 i kullanıyorum.Bunun dışın Metal Zone dist. pedalım vardı ve inanırmısın 1 aydır hiç kullanmadım metal zone'u.Me70in amfi modellemelerini kullanıyorum ve sanki mesa amfim varmış gibi ses alıyorum diyebilirim(abartı tabi de çok güzel :|).He şimdi istersen me50 2. el falan da düşünebilirsin,ME serisini tavsiye edişim ise prosesör değil de pedal board gibi düşünebilirsin.Knobları çevirerek ayarlıyosun herşeyi,boss pedallarının hepsi de var içinde neredeyse hatta ME70 de OD-1 aynen yerleştirilmiş.Prosesör demeye şahit ister yani.Eğer bütçen varsa Me-70 yoksa Me50 falan düşünebilirsin.Bu tavsiyemin nedeni ise dediğin gibi dijitallerin karışıklığı bu alette kesinlikle yok.Ayrıca 2 alette de expreession pedal var ve bunları shifter,wah,mod rate olarak kullanabilirsin.
Aletler de şöyle işte

Son güncelleyen yahsin; 19-02-2010, 19:16.
-
dostum öncelikle ilgin için ve verdiğin bilgiler resimler için sonsuz teşekkür ederim..Şimdi yazının içinde bir sürü teknik tabir kullanmışsın dostum bunların bir kısmını biliyorum bir kısmını bilmiyorum
fakat benim takıntım şu yönde araştırmalarıma göre önerdiğin ve resimlerde olan cihazlar hayli pahalı aletler bana biraz daha düşük bütçeli şeyler lazım yani 100 lira(aşağı yukarı)gibi temin edebileceğim aletler daha iyi olur. Açıkca söylemek gerekirse bu aletlerin en güzelini benim önüme koysan ben anca gitara bağlar power tuşuna basarım diğer türlü hiçbir bilgim yok bana öyle bir alet lazım ki çok tuşu olmayan böyle bir sürü pedala ve karışık terime sahip olmayan basit bir düzeneği olan bir cihaz arıyorum yoksa zaten elektro gitar almaktan vazgeçmek üzereyim
mesela bir sitede Line 6 pod express diye bir cihaz gördüm çok hoşuma gitti pedal yok üç beş tane tuş var okadar üzerinde de yazıyo zaten rock,cruch,metal..vb gibi bunu kullanması daha kolay gibi geldi böyle bir alet işimi görür mü peki bunun değiştirmesi nasıl yapılır mesela ayakta çalıyorsunuz ve başka tona geçmeniz gerek bu alette pedal yok napıcaz seyircilere bir dakka bekleyin deyip arkaya mı gideceğiz ya da eğilip elle mi değiştireceğiz ?
Yorum
-
MYGitarist++
- Dec 2007
- 319
-
Amfilerin ekoları beyninde çınlarken günün son sigarasını içiyorsun; onun ne söylediğini hatırlayarak...
kardeşim emin ol mantığını anlayınca hepsi kolay zor bir tarafı yok.ilk başta efektleri tanıman ve kullanımını öğrenmen açısından ucuz yollu birşey alırsın sonra değiştirirsin.efekt yazmakta tonları tanıdıktan sonra kolay çeşitlemesi sana kalmış.zaten bi süre sonra kendi ton karakterine uygun birşeyler yazıp sürekli kullanmaya başlarsın.gözün korkmasın
Yorum
-
Aptal olduğum için beni bu forumdan attılar.cann_er isimli üyeden alıntıarkadaşlar öncelikle merhaba. Derdimi nasıl anlatacağım bilemiyorum ama elektro gitara çok hevesliyim 3 yıla yakın bir klasik-akustik gitar geçmişim var elektro gitarı denedim fakat elimde olmayan sebeplerden dolayı sattım. Şimdi yeni bir ensturman almak istiyorum elektro ve ya elektro akustik düşünüyorum. Fakat elektro konusunda tek çekincem prosesör konusunda çok cahilim ve hiçbir bilgim yok yeni kullanıcılar için zihni yormayan kullanımı kolay prosesörler var mı yoksa geneli karışık bir alet mi bu Kafam çok karışık elektro gitar istiyorum fakat sırf bu dijital aletleri kullanamıyorum diye gözüm korkuyo yok ton yazması yok wah yok delay yok distortion falan filan benim kafam bunlara basmaz Sizce ne yapmalıym bni kurtarabilecek basit bir alet var mıdır yoksa elektrodan vazgeçip elektro-akustik alacağım şimdiden teşekkürler..
Son güncelleyen shnicx; 06-03-2010, 14:51.
Yorum
-
arkadaşlar çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için Taner abicim senle daha önce de bu konuyu konuşmuştuk
ama artık msn semalarında pek görünemediğin için anca burdan haberleşiyoruz
neyse konuya dönelim pedal fikri kafama yattı illa prosesör öğrenmek zorunda değilim pedal da işimi görür diye düşünüyorum yavaş yavaş öğreneceğiz artık ne yapalım bu karmaşık bilgisayarları kullanıyoruz da onu mu kullanamıyacağız en azından öğrenmeye çalışmak lazım olmazsa da pedalla devam ederim
Yorum
-
Süper Moderatör
- Sep 2007
- 2168
-
1-Forumda arama yapmadan konu açanın konusu uyarı olmadan kapanır.
2-Nitelikli 100 mesajdan fazlası olan statü atlar. Boş mesajı olan uyarılarla beraber silinir. 3 uyarıdan sonrası banlanmadır.
3-Kuralları önemsememek kendinizi önemsememektir. Önemsenmek istiyorsanız anlamlı mesajlar yazın, kurallara uyun. İyi forumlar.
-
MYGitarist++
- Dec 2007
- 319
-
Amfilerin ekoları beyninde çınlarken günün son sigarasını içiyorsun; onun ne söylediğini hatırlayarak...
[QUOTE=cann_er;314394]arkadaşlar çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için Taner abicim senle daha önce de bu konuyu konuşmuştuk
kardeşim gönüller bir olsun yeter
karşılaşamıyoruz bir süredir.evet konuşmuştuk.ama şöyle bi fikrim var bu konuyla ilgili.şimdi pedal alsan gidip 1 tane pedal *****.o da muhtemelen distiortion pedalı ***** diye düşünüyorum.bence bunun yerine ufak çapta bi processör alsan sadece distortion yerine bütün efekleri tanısan sonra pedal ya da iyi bir processör alsan daha mantıklı olur gibi geliyor.tabi bu benim fikrim.iyi düşün taşın karar ver
Yorum
-
[QUOTE=Darkness_Sea;314604]Bencede tek bir pedal pek iç açıcı değil.Soğutur insanı.Efektleri tanıman kullanman açısından ekonomik bir processör daha iyi olur.cann_er isimli üyeden alıntı Mesajı gösterarkadaşlar çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için Taner abicim senle daha önce de bu konuyu konuşmuştuk
kardeşim gönüller bir olsun yeter
karşılaşamıyoruz bir süredir.evet konuşmuştuk.ama şöyle bi fikrim var bu konuyla ilgili.şimdi pedal alsan gidip 1 tane pedal *****.o da muhtemelen distiortion pedalı ***** diye düşünüyorum.bence bunun yerine ufak çapta bi processör alsan sadece distortion yerine bütün efekleri tanısan sonra pedal ya da iyi bir processör alsan daha mantıklı olur gibi geliyor.tabi bu benim fikrim.iyi düşün taşın karar ver
Yorum
-
Selam herkese, konu güzel arkadaşlar, ben de burada analog setup kullanmanın zorluklarından bahsedeyim biraz sonra herkes kendi karar versin (=
Özellikle benim yaşadığım sinir bozucu sıkıntı şundan kaynaklanıyor, bir sorun olduğu zaman birden fazla ihtimal olduğu için hemen bulamayabiliyorsunuz.. Örneğin sürekli sorun çıkaran temassızlık yapabilen bir jack girişli pedalınız varsa önce ona bakarsınız vs ama yoksa amp jack girişinden ve eq sundan başlayıp jacklara kadar, pedal ara kablolarına kadar özellikle kontrolü gerektiriyor, kafayı yedirtiyor bazen insana..
Böyle olunca tabi insan güvenemeyebiliyor canlı performansta ne yaparım ben diye, analog olsun dijital olsun herkese tavsiyem gitara setup a yakışır kalitede ekipman kullanılmasıdır, analog kullanan arkadaşlar; çok dandik pedal ara kablosu almayın çünkü 300 400 liralık pedalınız sorun çıkarmaya başlayabilir ki bu da canınızı yakar ilişkinizde güven zedelenir analogda buna çok müsamaha yok
Bu arada gene biraz karşılaştırma gibi olacak ama malum efektleri kullanımı programlamayı vs öğrendiğiniz zaman pros. büyük kolaylık, ama pedallarla çalıyorsanız şarkılarda back yapıyorsanız birde, ve o sırada birden delayi dist i ve boost u kapatıp girmek gerekince ayaklar ahtapot moduna geçer denedinizmi bilmem
tek ayakla birkaç pedala basmaya çalışmak gibi arayışlara da sokar bu analog adamı x)
Son güncelleyen DarKness_; 01-03-2010, 10:14.
Yorum
Unconfigured Ad Widget
Collapse
Initializing Tabs & loading Content...
Trending
Collapse
Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Yorum